info@papazogloutours.gr

(+30) 210 5019.011

Papazoglou Tours
Διάρκεια : 4 ημέρες
Προορισμός/οι : Σύμη -Πάτμος 13/6 – 17/06
Τιμή: από 330 €
Κάντε μια κράτηση τώρα!

Σύμη -Πάτμος 13/6 – 17/06

Δείτε αναλυτικά όλο πρόγραμμα της εκδρομής, τιμές και παροχές

 • 1η μέρα: Εν πλώ: Συγκέντρωση στις 12.00 και επιβίβαση στο πούλμαν με κατεύθυνση το λιμάνι του Πειραιά και ώρα απόπλου 14.00 για Σύμη με άφιξη 06.15  2η μέρα : Γύρος Σύμης: Το βενετσιάνικο νησί δικαίως θεωρείται ως ένα από τα ομορφότερα της Δωδεκανήσου με την ξεχωριστή του αρχιτεκτονική όπου μπορούμε να παρατηρήσουμε  τα παραδοσιακά σπίτια χτισμένα το ένα δίπλα από το άλλο στις απότομες βουνοπλαγιές. Η βόλτα στα σοκάκια και η επίσκεψη στα σφουγγαράδικα είναι κάτι που δεν θα πρέπει να λείψει από την εμπειρία μας . Επόμενη μας στάση είναι το λιμάνι του Πανορμίτη με την Ιερά μονή του Ταξιάρχη του Πανορμίτη με τις υπέροχες τοιχογραφίες, την βιβλιοθήκη, το λαογραφικό μουσείο εντός και ένα εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Μιχαήλ Ρουκουνιώτη. H Μονή βρίσκεται στο δυτικό μέρος του νησιού, τέσσερα χιλιόμετρα από το Χωριό και είναι αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ Ταξιάρχη. Μπαίνοντας ο επισκέπτης στον περίβολο της μονής, εντυπωσιάζεται με το ψηλό ομπρελόσχημο κυπαρίσσι που την κοσμεί. Η Μονή στο παρελθόν υπήρξε Πατριαρχικό Σταυροπήγιο. Αποτελείται από δύο ναούς με έντονο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, τον παλιό, τον κάτω ναό, ο οποίος έχει ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες του 15ου αιώνα και το νέο ή πάνω ναό ο οποίος επίσης έχει αξιόλογη τοιχογράφηση. Ελεύθερος χρόνος για να γευματίσουμε και το απόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με άφιξη την Πάτμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Διανυκτέρευση.  3η μέρα: Γύρος Πάτμου: Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για επίσκεψη στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Βρίσκεται ανάμεσα στην Σκάλα και στο μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας και πρόκειται για την μικρή σπηλιά στην οποία έζησε για δύο ολόκληρα χρόνια ο Άγιος Ιωάννης, κατά τα έτη 95-97 μ.Χ. όταν εξορίστηκε στο νησί. Μέσα σε αυτή την σπηλιά άκουσε την φωνή του Κυρίου και έγραψε το Ιερό Κείμενο Της Αποκαλύψεως. Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο Ιερό Σπήλαιο, συναντούμε το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας που είναι κτισμένο ακριβώς μπροστά στην είσοδο του σπηλαίου.

  Κατόπιν συνεχίζουμε την διαδρομή μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ιωάννη του Θεολόγου που δεσπόζει σε όλο το νησί καθώς είναι κτισμένη στην κορυφή του λόφου απέναντι από το λιμάνι του νησιού, την Σκάλα. Το μοναστήρι οικοδομήθηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο ύστερα από την παραχώρηση του χώρου από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιο Κομνηνό Ά και παραμένει θεματοφύλακας της Βυζαντινής παράδοσης και θησαυροφύλακας της Ορθοδοξίας. Αξιόλογο προς επίσκεψη είναι και το μουσείο της Μονής. Μετά το προσκύνημά συνεχίζουμε νοτιοδυτικά του Μεγάλου Μοναστηριού για την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτµιο ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό δείγμα νησιώτικης αρχιτεκτονικής, ενώ εντυπωσιακή είναι και η αυλή της Μονής µε τα λουλουδιασμένα παρτέρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Διανυκτέρευση.

  4η μέρα  : Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Αγαπημένου, βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χώρας και ιδρύθηκε το 1613 από τον ιερομόναχο του μεγάλου μοναστηριού Νικηφόρο. Θα δούμε το καθολικό και θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της περιοχής. Κατόπιν συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το Ιερό Κάθισμα Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού στα λεγόμενα Λουκάκια της Πάτμου, ένα μεγάλο ξεχωριστό προσκύνημα και Ησυχαστήριο, έργο και κόπος του Αγίου Καθηγούμενου και Έξαρχου του νησιού.. Κατόπιν επιστροφή στη ΣΚΑΛΑ στο ξενοδοχείο μας όπου μπορούμε να ξεκουραστούμε, να κάνουμε τη βόλτα μας έχοντας χρόνο για αγορά σουβενίρ και εξερεύνηση στα σοκάκια της χώρας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με το πλοίο για ΠΕΙΡΑΙΑ. Διανυκτέρευση εν πλω.

   

 • Σύμη -Πάτμος 13/6 – 17/06

  Τιμή σε 2κλινο: 330 €

  Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται

  ~Μεταφορές με πούλμαν , περιηγήσεις, ξεναγήσεις

  ~Εισιτήρια των πλοίων Πειραιάς – Σύμη-Πάτμος – Πειραιάς σε οικονομική θέση

  ~Διαμονή σε ξενοδοχείο με πρωινό

  ~Συνοδός του γραφείου

  ~  Φόρος διαμονής

  ~ΦΠΑ

  ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:
  ΤΗΛ. ΓΡΑΦΕΙΟΥ: 2105016.515 – 5019.011
  FAX: 210 5017.216
  ΚΙΝΗΤΟ: 697.3733.880
  e-mail: info@papazogloutours.gr