info@papazogloutours.gr

(+30) 210 5019.011

Papazoglou Tours
Διάρκεια : 3 Μέρες
Προορισμός/οι : Πάτμος
Τιμή: 195€
Κάντε μια κράτηση τώρα!

ΓΥΡΟΣ ΠΑΤΜΟΥ

3 Ήμερη απόδραση στο νησί της αποκάλυψης.

Ένα ιερό νησί, προσκύνημα για Ορθόδοξους και Καθολικούς, εκεί που ο Άγιος Ιωάννης έγραψε το θείο έργο της Αποκάλυψης.
Ωστόσο, η Πάτμος είναι επίσης γνωστή για τις πανέμορφες παραλιακές της περιοχές, τις κρυσταλλένιες, καταγάλανες θάλασσες και τις αμμώδεις παραλίες, τα παραδοσιακά, γραφικά χωριουδάκια, τους ορμίσκους, τις σπηλιές, και βέβαια το βαρυσήμαντο παρελθόν της.

Δείτε αναλυτικά όλο πρόγραμμα της εκδρομής, τιμές και παροχές

 • 1η μέρα
  Αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά , επιβίβαση στο πλοίο και μετάβαση στη Πάτμο. Άφιξη στο νησί μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.  2η μέρα
  Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για επίσκεψη στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Βρίσκεται ανάμεσα στην Σκάλα και στο μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας και πρόκειται για την μικρή σπηλιά στην οποία έζησε για δύο ολόκληρα χρόνια ο Άγιος Ιωάννης, κατά τα έτη 95-97 μ.χ. όταν εξορίστηκε στο νησί. Μέσα σε αυτή την σπηλιά άκουσε την φωνή του Κυρίου και έγραψε το Ιερό Κείμενο Της Αποκαλύψεως. Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο Ιερό Σπήλαιο, συναντούμε το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας που είναι κτισμένο ακριβώς μπροστά στην είσοδο του σπηλαίου. Κατόπιν συνεχίζουμε την διαδρομή μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ιωάννη του Θεολόγου που δεσπόζει σε όλο το νησί καθώς είναι κτισμένη στην κορυφή του λόφου απέναντι από το λιμάνι του νησιού, την Σκάλα. Το μοναστήρι οικοδομήθηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο ύστερα από την παραχώρηση του χώρου από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιο Κομνηνό Ά και παραμένει θεματοφύλακας της Βυζαντινής παράδοσης και θησαυροφύλακας της Ορθοδοξίας. Αξιόλογο προς επίσκεψη είναι και το μουσείο της Μονής. Μετά το προσκύνηµα συνεχίζουµε νοτιοδυτικά του Μεγάλου Μοναστηριού για την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτµιο ιεροµόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό δείγµα νησιώτικης αρχιτεκτονικής, ενώ εντυπωσιακή είναι και η αυλή της Μονής µε τα λουλουδιασµένα παρτέρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Διανυκτέρευση.

  3η μέρα
  Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Αγαπημένου, βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χώρας και ιδρύθηκε το 1613 από τον ιερομόναχο του μεγάλου μοναστηριού Νικηφόρο. Θα δούμε το καθολικό και θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της περιοχής. Κατόπιν συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το Ιερό Κάθισμα Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού στα λεγόμενα Λουκάκια της Πάτμου, ένα μεγάλο ξεχωριστό προσκύνημα και Ησυχαστήριο, έργο και κόπος του Αγίου Καθηγούμενου και Έξαρχου του νησιού.. Κατόπιν επιστροφή στη ΣΚΑΛΑ στο ξενοδοχείο μας όπου μπορούμε να ξεκουραστούμε όσο θέλουμε, να κάνουμε τη βόλτα μας έχοντας χρόνο για αγορά σουβενίρ και εξερεύνηση στα σοκάκια της χώρας. Προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς να επισκεφτούμε την Παναγία του Χάρου.Η εικόνα της Παναγιάς του Χάρου, πέραν του ότι είναι μοναδική θεωρείται και θαυματουργή από τους κατοίκους του νησιού.Kάθε χρόνο στη γιορτή, ανθίζουν τα μπουκέτα με τα κρινάκια, που είναι τοποθετημένα στην εικόνα, από τις 25 Μαρτίου.

  Η εικόνα της Παναγιάς του Χάρου, βρίσκεται στο βυζαντινό εκκλησάκι που κτίστηκε στο νησί το 1.600 μ.Χ. από μοναχούς της Πάτμου.

  Ο ναός είναι τρισυπόστατος, χτισμένος σε ρυθμό βυζαντινό. Τον διακρίνει ο χαμηλός τρούλος, τα ακανόνιστα τόξα, που γι’ αυτό έχουν μια ασυνήθιστη γοητεία, τα λιγοστά και στενόμακρα παράθυρα, που το φειδωλό φως τους υποβάλλει τον προσκυνητή.

  Το διάβα των αιώνων άφησε ανέπαφη την εκκλησία, ενώ ερήμωσε τα γύρω κελιά των μοναχών. Μα σεβάστηκε το ιερό κειμήλιό τους, την πρωτότυπη και θαυματουργική εικόνα της «Παναγίας του Χάρου».

  Πρωτοτυπία στην εικόνα δίνει το γεγονός ότι η Παναγία ιστορείται να κρατά τον Χριστό όχι ως βρέφος, αλλά νεκρό στο Σταυρό του μαρτυρίου. Και επειδή οι έννοιες νεκρός και Χάρος σχετίζονται, η εικόνα, και γενικότερα η εκκλησία, ονομάστηκε «Παναγία του Χάρου».
  Τα ανθισμένα κρινάκια, είναι κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο. Ξεκίνησε το 1943, όταν μία νεαρή κάτοικος του νησιού προσέφερε στην Παναγιά ένα μικρό μπουκέτο από άσπρα κρινάκια.

  Τα τοποθέτησε στην εικόνα της και αυτά με το πέρασμα των ημερών ξεράθηκαν μα τον Ιούλιο του ίδιου έτους άρχισαν να «ζωντανεύουν», να βγάζουν μπουμπούκια τα οποία ανήμερα της εορτής της εκεί στις 23 του Αυγούστου που έχουμε τα εννιάμερα της Μάνας μας, άνθισαν και γέμισαν ευωδίες.

  Από τότε και κάθε χρόνο συμβαίνει το ίδιο, κάθε καλοκαίρι, ξεκινάει το μπουκετάκι που είναι ξεραμένο πάνω στην εικόνα της Παναγιάς να βγάζει μπουμπούκια και να ανθίζει στην μνήμη της.
  Μέχρι την αναχώρησή μας, ελεύθερος και το βράδυ στις 23:55 θα αναχωρήσουμε με το πλοίο για ΠΕΙΡΑΙΑ. Διανυκτέρευση εν πλω.

 • Πάτμος

  Τιμή συμμετοχής 195 €

  Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται
  ~Μεταφορές με πούλμαν , περιηγήσεις, ξεναγήσεις
  ~Εισιτήρια των πλοίων Πειραιάς – Πάτμος – Πειραιάς
  ~Διαμονή σε ξενοδοχείο με πρωινό για 3 βραδιές
  ~Συνοδός του γραφείου
  ~Έξτρα φόρος διαμονής
  ~ΦΠΑ

  ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:
  ΤΗΛ. ΓΡΑΦΕΙΟΥ: 2105016.515 – 5019.011
  FAX: 210 5017.216
  ΚΙΝΗΤΟ: 697.3733.880
  e-mail: info@papazogloutours.gr