info@papazogloutours.gr

(+30) 210 5019.011

Papazoglou Tours
Διάρκεια :
Προορισμός/οι : 4 ήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στην Μυτιλήνη 09-13/06
Τιμή: 250 €
Κάντε μια κράτηση τώρα!

4 ήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στην Μυτιλήνη 09-13/06

Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού ήταν οι Πελασγοί, από τους οποίους και αρχικά ονομάστηκε Πελασγία. Κατά την διάρκεια της προιστορικής εποχής πήρε διάφορα ονόματα, όπως Μακαρία, Λασσία, Αιολίς,Αιθιόπη, κ.α, ενώ το σημερινό όνομα Λέσβος προέρχεται από τον Λέσβο, γιό του Θεσσαλού ήρωα Λάπηθου. Ακόμη και σήμερα επιβιώνουν τοπωνύμια με μυθολογική προέλευση, όπως Μυτιλήνη, Καλλονή, Αντισσα, Ερεσός, Μήθυμνα. Το νησί, έχει έντονα θρησκευτικό χαρακτήρα, μιας και το 53 μ.Χ o Aπόστολος  Παύλος επισκέπτεται το νησί, με σκοπό τη διδασκαλία και τη διάδοση του Χριστιανισμού.

Δείτε αναλυτικά όλο πρόγραμμα της εκδρομής, τιμές και παροχές

 • 1η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ:

  Μεταφορά με πούλμαν στον Πειραιά, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και αναχώρηση για το όμορφο ταξίδι μας, για το νησί της Σαπφώς, του Μυριβήλη και του Θεόφιλου, τη ΛΕΣΒΟ.  2η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ:

  Άφιξη στην πόλη της Μυτιλήνης επιβίβαση στο πούλμαν, για την πρώτη επαφή μας με το νησί της Σαπφούς, του Ελύτη και των Σαράντα λεσβίων Αγίων. Αναχώρηση για να επισκεφτούμε την ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ και ΕΙΡΗΝΗΣ, ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και καφέ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την πόλη της Μυτιλήνης, στους ναούς της τον Άγιο Θεράποντα και τον Άγιο Θεόδωρο, που βρίσκεται μέσα και το σκήνωμα του Άγιου που είναι και πολιούχος της πόλης. Στην συνεχεία στην ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑ για φαγητό και αναχώρηση για μεσημεριανή ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την πόλη για βόλτα, αγορά (προαιρετικά) τοπικών προϊόντων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.  3η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ:

  Μετά από το πρωινό, αναχώρηση για το μοναστήρι του Ταξιάρχη στον ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ, όπου βρίσκεται η ανάγλυφη εικόνα του Ταξιάρχη φτιαγμένη από αίμα και πυλό. Χρόνος ελεύθερος για να προσκυνήσουμε και να απολαύσουμε τους παραδοσιακούς νόστιμους λουκουμάδες. Ξεκινάμε την διαδρομή μας παραλιακά περνώντας από την Συκαμιά πατρίδα του Στρατή Μυριβήλη για να φτάσουμε στην όμορφη ΠΕΤΡΑ, προσκύνημα στην Παναγία την Γλυκοφιλούσα. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε για ΜΟΛΥΒΟ όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Αφού γευματίσουμε αναχωρούμε  για την  Μονή Λειμώνα με το μεγαλύτερο μουσείο των Βαλκανίων σε σπάνια εκθέματα και μοναδικές σπάνιες εικόνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση  4η ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ:

  Μετά από το πρωινό μας αναχώρηση για την γραφική πόλη ΑΓΙΑΣΟ, με την εκκλησία της Παναγίας της Αγ. Σιών που έφερε από τα Ιεροσόλυμα ο Αγάθων ο Εφέσιος. Συνεχίζουμε για το ΠΛΩΜΑΡΙ, την πατρίδα του ούζου, την πόλη με τα παλαιά σαπωνοποιία. Επίσκεψη στην ποτοποιία Βαρβαγιάννη και στο μουσείο της ποτοποιίας και θα παραμείνουμε για γεύμα.  Στην συνέχεια θα απολαύσουμε στο ΠΕΡΑΜΑ τον απογευματινό καφέ μας και θα γευτούμε τον παραδοσιακό μπακλαβά. Επιστροφή στην Μυτιλήνη, χρόνος ελεύθερος μέχρι την αναχώρηση του πλοίου.  5η ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ:

  Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και ακόμα μία εκδρομή έφθασε στο τέλος της, όπου με το πούλμαν αναχωρούμε για τα σπίτια μας, με τις καλύτερες εικόνες και συναισθήματα, που θα μας συνοδεύουν για πάντα.

 •  

  TIMH  KAT΄’  ATOMO ΣΕ  ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 250  €

  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Πολυτελές πούλμαν στη Μυτιλήνη για τις διαδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

  • Διαμονή στο επιλεγμένο ξενοδοχείο  MYTILIANA : https://www.mytilanavillage.gr

  • πρωινό σε μπουφέ καθημερινά ( όπως θα ορίζει το πρωτόκολλο )

  • Αρχηγός / Συνοδός

  • Ακτοπλοικά εισιτήρια σε αριθμημένη θέση ( αεροπορικού τύπου)

  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR

  • φόρος διαμονής

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

  • Γεύματα στο νησί , δείπνα στο πλοίο

  ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:
  ΤΗΛ. ΓΡΑΦΕΙΟΥ: 2105016.515 – 5019.011
  FAX: 210 5017.216
  ΚΙΝΗΤΟ: 697.3733.880
  e-mail: info@papazogloutours.gr