info@papazogloutours.gr

(+30) 210 5019.011

Papazoglou Tours
Διάρκεια : 3 ΜΕΡΕΣ
Προορισμός/οι : 3ήμερη ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ 20-22/09
Τιμή: από 160€
Κάντε μια κράτηση τώρα!

4ήμερη ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ 20-23/09

Δείτε αναλυτικά όλο πρόγραμμα της εκδρομής, τιμές και παροχές

 • 1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΥΜΗ – ΣΚΥΡΟΣ

  Αναχώρηση για την Κύμη, επιβίβαση στο φερυμπότ και μετάβαση στη Σκύρο. H πρώτη εικόνα από το νησί, είναι η Λιναριά, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κλασικό αιγαιοπελαγίτικο λιμάνι.. Άφιξη στo ξενοδοχείο, ξεκούραση και ξεκινάμε την πρώτη μας γνωριμία με τη Χώρα . Θα περπατήσουμε στην παλιά Χώρα της Σκύρου που είναι χτισμένη στη σκιά ενός μεσαιωνικού κάστρου, με τα γραφικά σοκάκια και την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική. Θα φτάσουμε στη μικρή πλατεία με το ορειχάλκινο άγαλμα που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγλου φιλέλληνα Ρούμπερτ Μπρουκ. Το σημείο αυτό είναι ένα πραγματικό μπαλκόνι στο Αιγαίο.Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  2η μέρα: ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

  Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε πρώτα στη βόρεια πλευρά της Σκύρου, που λέγεται Μερόη, χαμένο μέσα στα πυκνά πευκοδάση που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Υπέροχο τοπίο που συνδυάζεται με τα παραδοσιακά άσπρα σπιτάκια και τις πανέμορφες παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά. Στη διαδρομή μας, και πάντα σε στενή επαφή με τη θάλασσα ακολουθούν ο ωραίος όρμος της Ατσίτσας με το νησάκι Στρογγυλή, γραφικό χωριό χτισμένο μέσα στο πράσινο με πολλούς γραφικούς κολπίσκους. Στάση στο παραθαλάσσιο Πεύκο, παραδομένο στην ομορφιά του τόπου με την γραφική ατμόσφαιρα για μπάνιο και γεύμα. Μετά την παραλία Κολυμπάδα η θέα προς τις Τρεις Μπούκες είναι εντυπωσιακή, όπως και πίσω η θέα των πλαγιών του Κόχυλα, με τα σουρεαλιστικά σχήματα των χαμηλών δένδρων από τον αέρα και τη βόσκηση. Μερικά χιλιόμετρα μετά ο δρόμος περνά δίπλα από τον μοναχικό τάφο του Μπρουκ, λίγο προτού φθάσει στην πύλη της ναυτικής βάσης. Θα συνεχίσουμε για το νότιο τμήμα το οποίο είναι γυμνό με χαμηλή βλάστηση, βιότοπος για τις αίγες και το σκυριανό αλογάκι. Αφού περάσουμε την περιοχή Ασπούς, τις Μουριές, θα επισκεφθούμε τη φάρμα με σκυριανά αλογάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και βράδυ δείπνο σε πλούσιο μπουφέ πίνοντας το ποτό η το αναψυκτικό μας.Διανυκτέρευση.  3η μέρα: ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΝΗΣΙΟΥ – ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

  Μετά το πρωινό επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο όπου παρουσιάζεται ολόκληρη η εικόνα της ζωής στο νησί. H τέχνη στη Σκύρο είναι σχεδόν συνώνυμη με την ξυλογλυπτική. Tα σκυριανά έπιπλα είναι παγκοσμίως γνωστά και πραγματικά έργα τέχνης. Mαζί με τα περίφημα κεντήματα της Σκύρου και τα κεραμικά με τα χαρακτηριστικά μοτίβα, θα τα θαυμάσετε στο Λαογραφικό του Mάνου Φαλτάιτς όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και αναπαράσταση αυθεντικού σκυριανού σπιτιού.Στο Μουσείο φυλάσσεται μια μεγάλη συλλογή από Ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες από την Οθωνική μέχρι τη σημερινή εποχή, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σειρές Εφημερίδων της Κυβερνήσεως, Εφημερίδων, φιλολογικών, πολιτικών και επιστημονικών περιοδικών, ξενόγλωσσων εφημερίδων και περιοδικών, κ.α..
  Το Σκυριανό σπίτι είναι ένα περίπου ολοκληρωμένο Μουσείο του Σκυριανού παραδοσιακού πολιτισμού καθώς, μέσα σε τούτο τον χώρο ζούσε και δρούσε η Σκυριανή οικογένεια για αιώνες ολόκληρους.

  Το Σκυριανό σπίτι είναι ένα περίπου ολοκληρωμένο Μουσείο του Σκυριανού παραδοσιακού πολιτισμού καθώς, μέσα σε τούτο τον χώρο ζούσε και δρούσε η Σκυριανή οικογένεια για αιώνες ολόκληρους.

  Η μουσειολογική σημασία και αξία του, έγκειται στο γεγονός ότι αποτελεί το πιο γνήσιο και αντιπροσωπευτικό στοιχείο της ζωής μιας παραδοσιακής Σκυριανής οικογένειας, ενώ παράλληλα μέσα σε τούτο τον χώρο, είναι συγκεντρωμένοι πραγματικά πολύ σημαντικής αξίας καλλιτεχνικοί θησαυροί που αντιπροσωπεύουν τα διακοσμητικά του αντικείμενα με έντονη την αισθητική και κοινωνιολογική σημασία τους.

  Η υψηλή ποιότητα και σπανιότητα των κεραμικών που κοσμούνε το Σκυριανό σπίτι, είναι πολύ έντονη καθώς βλέπει κανείς να είναι παρατεταγμένα σε απανωτές σειρές στα ράφια και στους τοίχους της αίθουσας κεραμικά από τον 16ο αιώνα μέχρι και τις αρχές του 19ου κεραμικά σπανιότατα και πολλά από τούτα μοναδικά, με προέλευση από χώρες εξαιρετικά μακρινές από τη Σκύρο: Κορέα, Κίνα, Ιαπωνία, Αγγλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Κιουτάχεια, Τσανάκ- Καλέ, Βόρεια Αφρική και άλλα ακόμα.

  Στο Μουσείο, το «Σκυριανό σπίτι» διατηρείται στην πιο γνήσια παραδοσιακή του μορφή, με το «σφα» τον «αποκρέββατε», τους καναπέδες, το «μπουλμέ», τα «ράφια», τα γεμάτα από κάθε λογής πολύτιμα βάζα και ιδιόμορφα πολύχρωμα κεραμικά, τον «πάγκο» και τον «σταμνουστάτη» που αποτελεί μια ξυλόγλυπτη γωνιά με ράφια που σ’ αυτά φωλιάζουν πήλινα σταμνιά για νερό πάνω σε στρώματα από ξερό θυμάρι.
  Κατόπιν θα κατηφορίσουμε στον οικισμό Μαγαζιά με τη φημισμένη αμμουδερή παραλία για μπάνιο. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη Λιναριά και μετάβαση με φερυμπότ στην Κύμη. Επιστροφή στην Αθήνα .  4η μέρα:ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

  Μετά το πρωινό σε πλούσιο μπουφέ θα αναχωρήσουμε για τη Λιναριά και μετάβαση με φερυμπότ στην Κύμη. Επιστροφή στην Αθήνα . • 4ήμερη ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ

  ΤΙΜΗ ΑΠΟ 160€

  Περιλαμβάνονται:

  · 2 διανυκτερεύσεις στο SKYROS PALACE 4*
  · Πρωινό και βραδινό σε μπουφέ κρασί-μπύρα-αναψυκτικό
  · Μεταφορές με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα (το πούλμαν μαζί)
  · Περιηγήσεις – ξεναγήσεις
  · Εισιτήρια του πλοίου
  · Συνοδός του γραφείου – ΦΠΑ
  · Ειδικός φόρος διαμονής

  ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:
  ΤΗΛ. ΓΡΑΦΕΙΟΥ: 2105016.515 – 5019.011
  FAX: 210 5017.216
  ΚΙΝΗΤΟ: 697.3733.880
  e-mail: info@papazogloutours.gr