info@papazogloutours.gr

(+30) 210 5019.011

Papazoglou Tours
Διάρκεια : 3-4 ΗΜΕΡΗ
Τιμή: Από 148€
Κάντε μια κράτηση τώρα!

3 ήμερη και 4 ήμερη ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!! Καλαμπλάκα–Μετέωρα- Ελάτη – Μύλοι Ξωτικών- Λίμνη Πλαστήρα Αναχώρηση 24/12

Δείτε αναλυτικά όλο πρόγραμμα της εκδρομής, τιμές και παροχές

 • 3 ήμερη και 4 ήμερη ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!! Καλαμπάκα–Μετέωρα- Ελάτη – Μύλοι Ξωτικών- Λίμνη Πλαστήρα

  1η μέρα 24/12/21 Αθήνα –Ελάτη- Καλαμπάκα
  Αναχώρηση από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις( καφέ – φαγητό ) φτάνουμε στην Ελάτη σε υψόμετρο 950μ. όπου θα κάνουμε ολιγόωρη στάση για να απολαύσουμε τα καταπράσινα λιβάδια το υγιές ορεινό κλίμα και τον παραδοσιακό οικισμό. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για το Περτούλι, το οποίο είναι χτισμένο στα 1150μ., στις πλαγιές του Κόζιακα – η περιοχή μας παραπέμπει σε Ελβετικό τοπίο. Γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής. ,που βρίσκεται σε καταπράσινο λόφο με πανοραμική θέα της περιοχής. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο όπου θα τακτοποιηθούμε και θα ξεκουραστούμε μέχρι το βράδυ που θα ετοιμαστούμε για το γιορτινό χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με μεζέδες και κρασί.

  2η μέρα 25/12/21 Xριστούγεννα!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Μέτσοβο
  Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Μέτσοβο. Πίνδος, παράδοση, φύση, υψόμετρο, φυσικές ομορφιές, σπάνια χλωρίδα και πανίδα… Από τα σλαβικά «μέτσκα» που σημαίνει αρκούδα και «όβο» που σημαίνει χωριό, το Μέτσοβο έχει πολλά να προσφέρει σε έναν ταξιδιώτη, κάθε εποχή του χρόνου, παρ’ όλο που πολλοί το κατατάσσουν μόνο στους χειμερινούς προορισμούς. Η ομορφιά του, όμως, δεν μπαίνει σε καλούπια και εντυπωσιάζει όλο το χρόνο με διαφορετικό τρόπο, με την παραδοσιακή ατμόσφαιρα που αποπνέει: πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακές βρύσες, σπίτια από πέτρα και πάνω απ’ όλα χαρακτήρας που μένει αναλλοίωτος και δεν προσαρμόζεται στα τουριστικά «πρέπει», διατηρώντας έτσι όλο του το μεγαλείο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και οι… ενδυματολογικές επιλογές κάποιων μεγαλύτερων κατοίκων του, οι οποίοι φορούν τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες και μιλούν τη βλάχικη. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε τις βόλτες μας και τα ψώνια μας καθώς φημίζεται για τα τοπικά του προϊόντα. Σας προτείνουμε επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο Μετσόβου γνωστό και ως «Αρχοντικό», είναι ένα απ’ τα πρώτα έργα του Ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα στο Μέτσοβο και λειτουργεί από το 1955. Στεγάζεται στο ανοικοδομημένο Αρχοντικό Τοσίτσα, το πατρογονικό της γνωστής οικογένειας ευεργετών, που κτίστηκε αρχικά το 1661., Θα γευματίσουμε σε παραδοσιακό ταβερνάκι της περιοχής , και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.

  3η μέρα 26/12/21 Μετέωρα-Μύλοι Ξωτικών
  Σήμερα την ημέρα μας θα την αφιερώσουμε στα Μετέωρα. Τα μοναδικά στο κόσμο μοιάζουν με θεόρατα γλυπτά που δεσπόζουν πάνω από την Καλαμπάκα. Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Μονή Αγίου Στεφάνου με το επιβλητικό καθολικό αγιορείτικου τύπου, συνδέεται με γέφυρα μήκους 8 μέτρων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μεγάλο Μετέωρο, τη μεγαλύτερη μονή του συγκροτήματος των Μετεώρων του 14ου αιώνα, και την Μονή Αγ. Στεφάνου η οποία δεσπόζει σε έναν από τους βράχους των Μετεώρων που φτάνουν τα 400μ σε ύψος . Επόμενος προορισμός το Μουσείο Μανιταριών το οποίο περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 300 είδη ζώων και αρκετές δεκάδες με τα κυριότερα είδη μανιταριών. Τα περισσότερα μανιτάρια παρουσιάζονται σε τρεις φάσεις της ανάπτυξής τους, έτσι ώστε ο επισκέπτης να διαμορφώνει μια πλήρη εικόνα του κύκλου ζωής τους. Η παρουσίασή τους επίσης γίνεται με βάση το οικοσύστημα που φύεται το κάθε είδος (Οξιά, πεύκο, έλατο, δρυς, λιβάδι κ.λ.π.). Περπατώντας σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που προσομοιώνει το πραγματικό περιβάλλον μπορείτε να συλλέξετε πληροφορίες και να γνωρίσετε ένα προς ένα τα μανιτάρια. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα Τρίκαλα όπου μας περιμένουν ο Τρικαλένιος και η Ληθένια για να μας ξεναγήσουν στον «Μύλο των ξωτικών »,στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών όπου τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Οι Μύλοι ξεκινούν να δουλεύουν για να παράγουν το πολυπόθητο υλικό για όλες τις γευστικές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες αλλά και το εργοστάσιο του Άι Βασίλη όπου θα ετοιμαστούν όλα τα δώρα που θα μοιράσει φέτος ο Άι Βασίλης και τα ξωτικά που σας περιμένουν στο ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που όμοιο του δεν είδατε ποτέ .Στη γιορτινή πόλη των Τρικάλων θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση και παραμονή για γεύμα σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της παλιάς πόλης.Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

  4η μέρα 27/12/21 Λίμνη Πλαστήρα
  την λίμνη Πλαστήρα. Είναι μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘50 στο οροπέδιο της Νευρόπολης στα βουνά των Αγράφων και σε υψόμετρο 650 μέτρα. Φέρει το όνομα του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, ο οποίος στα τέλη της δεκαετίας του ‘20 υπήρξε ο πρώτος που συνέλαβε την ιδέα κατασκευής φράγματος στο συγκεκριμένο σημείο. Ανάλογα με την εποχή που θα την επισκεφτείς υπάρχουν οι κατάλληλες δραστηριότητες για όλα τα γούστα Ελεύθερος χρόνος για γεύμα με θέα στην λίμνη. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και παίρνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις μαζί μας .


  Στην 3ημερη δεν πραγματοποιείται η 4η μέρα

 • 3 ήμερη και 4 ήμερη ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!! Καλαμπάκα–Μετέωρα- Ελάτη – Μύλοι Ξωτικών- Λίμνη Πλαστήρα

  Τιμή συμμετοχής 3 ήμερης εκδρομή 148€ σε δίκλινο δωμάτιο
  Τιμή συμμετοχής 4 ήμερης εκδρομή 195€ σε δίκλινο δωμάτιο

  Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται
  -3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Edelweiss με πρωινό
  – Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
  – Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  -Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου
  -Φ.Π.Α
  -Ο νέος φόρος διαμονής του Ν 4389/201

  ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:
  ΤΗΛ. ΓΡΑΦΕΙΟΥ: 2105016.515 – 5019.011
  FAX: 210 5017.216
  ΚΙΝΗΤΟ: 697.3733.880
  e-mail: info@papazogloutours.gr