info@papazogloutours.gr

(+30) 210 5019.011

Papazoglou Tours
Διάρκεια : 2 ΗΜΕΡΗ
Προορισμός/οι : ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ
Τιμή: 68€
Κάντε μια κράτηση τώρα!

2 ΉΜΕΡΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι και έχετε σαν προορισμό σας την ησυχία, την ηρεμία και την απόλυτη ελευθερία, μέσα στο οξυγόνο και το πράσινο, στις ελληνικές Άλπεις.
Διασχίζοντας η Μούσσα Ουρανία τα 4 σημεία του ορίζοντα και περιπλανόμενη στις 5 ηπείρους χάραζε με το διαβήτη της πάνω στην ουράνια σφαίρα της, τα είδη των γαλαξιών, τους ήλιους, τους πλανήτες, τα ηλιακά συστήματα, τους ομόκεντρους κύκλους κίνησης των πλανητών, τα αστέρια.
Κι όταν ήθελε να ξεκουραστεί, καθόταν στο παλάτι της στο ουράνιο θόλο αγναντεύοντας το σύμπαν, ενώ ο κυανός μανδύας κυλιόταν στον αέρα κι έφτανε μέχρι τους ανθρώπους εδώ στη γη. Όμως αυτοί δε μπορούσαν να τον αγγίξουν, αλλά τους ενέπνεε να τον κοιτάξουν και να δουν με χρυσή κεντημένη κλωστή τον κόσμο (τους γαλαξίες, τα ηλιακά συστήματα, τους πλανήτες, τους δορυφόρους τους).
Όμως αν και η κατοικία της ήταν ο ουράνιος θόλος, αυτή πάντα έψαχνε να βρει τοποθεσίες, που η ίδια θα μπορύσε να μελετήσει τον ουρανό καθώς και να ξεκουραστεί για να ενθαρύννει τους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα μυστήρια του Κόσμου…
Σύμφωνα λοιπόν με τη μυθολογία, τα Βαρδούσια ήταν η αγαπημένη καλοκαιρινή κατοικία μιας από τις εννέα Μούσες, της Ουρανίας, χαïδευτικά της Ουρανίτσας.
Έτσι όλη η περιοχή, σύμφωνα με την παράδοση ήταν η κατοικία, το χωριό…της Μούσας Νίτσας που με την παράδοση των αιώνων από την παραφθορά των λέξεων έγινε…το χωριό της ΜουσουΝίτσας. Ακόμα και σήμερα το χωριό αποτελεί ένα μικρό παράδεισο διακοπών, και στον νυχτερινό ουρανό διαγράφεται με μεγάλη ευκρίνεια…ο Κόσμος….

Δείτε αναλυτικά όλο πρόγραμμα της εκδρομής, τιμές και παροχές

 • ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ

  1η μέρα Σάββατο 26/01
  : Αναχώρηση το πρωί με κατεύθυνση την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και αφού περάσουμε έξω από τη Λειβαδιά, Μπράλο μέσω της Οροσειράς Οίτης, κατευθυνόμαστε στην Παύλιανη, ένα καταπράσινο χωριουδάκι, που χωρίζεται σε δυο οικισμούς: την Άνω και την Κάτω Παυλιανή. Ακολουθώντας μια πανέμορφη διαδρομή, θα φθάσουμε στον οικισμό Στρώμη. Μέσα από βαθύσκιωτα δάση φθάνουμε στο χωριό Αθανάσιος Διάκος (Άνω Μουσουνίτσα) που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στους πρόποδες των Βαρδουσίων μέσα σε πυκνό δάσος από έλατα, πλατάνια, καστανιές και βελανιδιές.

  Από τις πρώτες εικόνες που θα μας εντυπωσιάσουν είναι η μεγάλη πετρόκτιστη πλατεία με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο και η πηγή με το τρεχούμενο κρυστάλλινο νερό. Στην πλατεία δεσπόζει επιβλητικά η προτομή του Αθανασίου Διάκου- του μεγάλου μας ήρωα του 1821- καθότι το χωριό θεωρείται η γενέτειρά του. Επίσκεψη στο μουσείο του Αθ. Διάκου και στην εκκλησία του χωριού. Σε μια από τις γραφικές ταβέρνες της πλατείας μπορούμε να γευθούμε όλους τους ρουμελιώτικους γαστρονομικούς πειρασμούς. Και μετά το φαγητό μην παραλείψουμε μια βόλτα κάτω στο ποτάμι, όπου θα βρεθούμε σ’ ένα κατάφυτο “ελβετικό” τοπίο με τρεχούμενα νερά που προσφέρεται για ξεκούραση και αναζωογόνηση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ στους ζεστούς και φιλόξενους χώρους του ξενοδοχείου θα απολαύσετε ανέσεις όπως ποτό στο μπαρ και καφέ δίπλα στο τζάκι, αλλά και νόστιμο φαγητό στην τραπεζαρία.

  2η μέρα Κυριακή 27/01
  Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε τη φάρμα με τα ελάφια, λάμα, άλογα κλπ και αφού θαυμάσουμε τη Γκιώνα και την Οίτη από το ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για πεζοπορία μετά το μεσημεριανό μας φαγητό θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και τις καλύτερες εικόνες από αυτό το κομμάτι της πατρίδας μας

 • 2 ΉΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ

  Τιμή συμμετοχής 68€

  Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται
  ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
  ΠΡΩΙΝΟ
  ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ
  ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
  ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
  Φ.Π.Α.

  ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:
  ΤΗΛ. ΓΡΑΦΕΙΟΥ: 2105016.515 – 5019.011
  FAX: 210 5017.216
  ΚΙΝΗΤΟ: 697.3733.880
  e-mail: info@papazogloutours.gr